2155557721 Πάρνηθος 65 και Κολοκοτρώνη, Αχαρνές, Αθήνα odrakosmetachromata@gmail.com
hero image

Καλλιτεχνικό εργαστήρι
"Ο δράκος με τα χρώματα "ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1984 έως το 1986 σπούδασε γραφιστική στη σχολή εφαρμοσμένων εικαστικών τεχνών «Βακαλό» και από το 1986 έως το 1992 συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με Δάσκαλο τον Π. Τέτση.
Σπούδασε επίσης Γλυπτική με τον Σ. Βαλασάκη και Χαρακτική με τον Θ. Εξαρχόπουλο.
Έργα του βρίσκονται στις συλλογές της Βουλής των Ελλήνων, ALPHA BANK, Δήμου Ύδρας, Εμφιετζόγλου καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.
Έχει κάνει οκτώ ατομικές εκθέσεις από το 2000 έως το 2019, όπως στην αίθουσα τέχνης «Σκουφά» και στο «Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας», κ.α. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1993 μέχρι σήμερα.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός από το 1995-2008 στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Βυζάντιο» στη Ιδιωτική Σχολή Κομμωτικής «ΚΑΜΕΡ» και στο Ιδιωτικό ΙΕΚ του ομίλου ΞΥΝΗ.

 


 

ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Από το 2001 εως το 2002 φοίτησε στα ΤΕΙ Αθηνών στο Τμήμα Φωτογραφίας και από το 2002 έως το 2007 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Παρακολούθησε το Στ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής, με Καθηγητή τον κ. Τ. Πατρασκίδη. Παράλληλα παρακολούθησε το Εργαστήριο Χαρακτικής με Καθηγητή τον κ. Β. Καζάκο και το Εργαστήριο Φωτογραφίας με Καθηγητή τον κ. Μπαμπούση. Αποφοίτησε το 2007 με άριστα.
Το 2006 φοίτησε τρεις μήνες με το πρόγραμμα Socrates στην Ecole Superieure de Beaux Arts των Παρισίων, στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του m. Cognée και στο Εργαστήριο Χαρακτικής του m. Tanguy.
Το 2010 εργάστηκε ως εικαστικός στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών, «Μποδοσάκειο» και από το 2013 εργάζεται στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Ψυχικού, «Λάτσειο».
Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις στην «Gallery 7» στο Κολωνάκι το 2009 το 2011 και το 2015, κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις από το 2007 μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Alphabank της Citibank και σε ιδιωτικές συλλογές.

 


 

ΆΝΤΖΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετοίκησε στις Βρυξέλλες το 2001 όπου σπούδασε και έζησε έως το 2015. Είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών Βρυξελλών, του εργαστηρίου Έρευνας Σχεδίου με κατεύθυνση το σύγχρονο σχέδιο και με αφετηρία τις θεωρίες του μεταμοντερνισμού στην φιλοσοφία και την τέχνη.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών "Βακαλό" (τμήμα οπτικής επικοινωνίας) όπου σπούδασε με δασκάλους τους: Ελένη Βακαλό, Νίκο Στεφόπουλο, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Σοφία Αργυροπούλου, Σταύρο Μπονάτσο, Γιάννη Αδαμάκο,κ.ά.
Σπούδασε σχέδιο και χρώμα στον Όμιλο Τέχνης και Φιλοσοφίας με δασκάλους την Ρουμπίνα Σαρελάκου, τον Κυριάκο Ρόκο και τον ιστορικό τέχνης Γιάννη Παπαϊωάννου.
Παρακολούθησε μαθήματα κατασκευής θεατρικής μαριονέτας και θεατρικής μάσκας στο κέντρο σπουδών λαϊκού θεάτρου καθώς και σεμινάρια θεραπευτικής μέσω της τέχνης (art therapy, dance therapy, drama therapy).
Σπούδασε φωτογραφία στην σχολή Focus και για έναν χρόνο ήταν ακροάτρια στο εργαστήρι ζωγραφικής του Τρ.Πατρασκίδη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο χώρο της γραφιστικής (λογότυπο,σήμα, εφαρμογές, κ.ά.) και της εικονογράφησης. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 2002 διδάσκει σχέδιο και χρώμα σε ενήλικες και προετοιμάζει έφηβους για τις εξετάσεις σε σχολές αρχιτεκτονικής και καλών τεχνών. Από το 2012 διδάσκει στην ελληνική οργάνωση "Ήταν ένα μικρό καράβι" εικαστικά σε παιδιά 5-12 ετών. Από το 2015 που επέστεψε στην Ελλάδα είναι αναπληρώτρια εικαστικός και εργάζεται σε σχολεία, συλλόγους γονέων και εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες

 


 

ΚΑΛΙΟΠΗ ΚΑΡΩΤΟΥ

ΣΠΟΥΔΕΣ
Φοιτήτρια του τμήματος προσχολικής εκπαίδευσης στο Π.Θ.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ
2014-2017 ομαδάρχισσα στις κατασκηνώσεις Αθηνών στον Άγιο Ανδρέα καθώς και στις κατασκηνώσεις Τ.Υ.Π.Ε.Τ. στον Διόνυσο .
Βασικά καθήκοντα: ολοκληρωτική φροντίδα , επίβλεψη και καθοδήγηση της ομάδας μου περίπου 14-18 άτομα ανά ομάδα (έχω αναλάβει όλες τις ηλικίες από 5- 13 ετών)
Επίσημη βεβαίωση καλή γνώση ψηφιακών μέσων από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ισούται με ecdl.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
10 χρόνια ως εξωσχολική απασχόληση ( ζωγραφική , κεραμική , κατασκευές με χαρτοπολτό και κατασκευή κοσμημάτων)
Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών χρόνων έχει επιλέξει όλα τα μαθήματα που είναι στον κλάδο των τεχνών . θεατρικές γνώσεις υποκριτικής λόγω παρακολούθησης ιδιαίτερων µαθλημάτων. Αυτοσχεδιασμός- Αφήγηση παραμυθιών- Θεατρικά παιχνίδια καθώς συγγραφή – εικονογράφηση δικού της παραμυθιού.
Από το 2020 έχει γίνει μέλος της ομάδας εκπαίδευσης του εικαστικού τμήματος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Ο ΔΡΑΚΟΣΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ».

 


 

ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ημερομηνία γέννησης: 13 -5- 1997, Τόπος γέννησης: Αθήνα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
-Σεπτέμβριος 2015 έως Φεβρουάριος 2020
Απόφοιτος του τμήματος: Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Βαθμός Πτυχίου «Λίαν Καλώς»).
-Φεβρουάριος 2019 έως Ιούνιος 2019
Τετράμηνη Πρακτική Άσκηση στον παιδικό σταθμό “Kinder Barcelona“, βασισμένος στη Μοντεσσοριανή εκπαίδευση, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού προγράμματος του τμήματος Erasmus placement.
-Σεπτέμβριος 2012 έως Ιούνιος 2015
Απόφοιτος του 2 ου Γενικού Λυκείου Ιλίου (βαθμός 18/20).

 

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
-Ιανουάριος 2021 έως σήμερα
Εκκίνηση προγράμματος εξ αποστάσεως, elearning ,του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο : «Οργάνωση, διοίκηση , εκπαίδευση και λειτουργία σχολικής μονάδας».

 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
-Ξένες Γλώσσες
Άριστη γνώση Αγγλικών (κάτοχος Michigan Certificate of Proficiency in English)
Πολύ καλή γνώση Γαλλικών (κάτοχος Β1 Κρατικού Πτυχίου)
Καλή γνώση Ισπανικών

 

Δεξιότητες Πληροφορικής
Πολύ καλή γνώση των προγραμμάτων Microsoft Office (Word, Excel, Power point)

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ
-Ιούνιος 2021 έως Ιούλιος 2021
-Υπεύθυνη παιδαγωγός τμήματος παιδιών νηπιακής ηλικίας στο 4 ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης μέσω του θερινού προγράμματος (summer camp) «Μαθαίνοντας». (28 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου).
-Σεπτέμβριος 2020 έως Ιούνιος 2021
Εργασία ως δασκάλα μελέτης της «Ιονίου Σχολής», μεσημεριανές ώρες, σε μαθητές Β’ Δημοτικού. (21 Σεπτεμβρίου έως 25 Ιουνίου).
-Σεπτέμβριος 2020 έως Μάιος 2021
Παροχή παράλληλης στήριξης ,πρωινές ώρες, σε παιδί προσχολικής ηλικίας, σε παιδικό σταθμό στην περιοχή των Αχαρνών , «Ονειροχώρα» .
- Ιούλιος 2020 έως Αύγουστος 2020
Πλήρης απασχόληση ως υπεύθυνη παιδαγωγός σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, στο «Nammos Village» , στη Μύκονο.
-Σεπτέμβριος 2019 έως Ιούνιος 2020
Μερική ημερήσια απασχόληση και παροχή αγωγής & φροντίδας σε παιδιά Α’ Δημοτικού.
-Ιούνιος 2019
Εργασία στην παιδική κατασκήνωση ”Παιδική εξοχή” της Σαρωνίδας κατά την 1 η κατασκηνωτική περίοδο (15 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2019).
-Ιούνιος 2017
Εργασία στην παιδική κατασκήνωση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ στον Διόνυσο Αττικής, κατά την 1 η κατασκηνωτική περίοδο ( 20 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2017).
-Νοέμβριος 2016 έως και σήμερα
Εργασία μερικής απασχόλησης, σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας και παιδικών πάρτι, στο κέντρο «Gymboree»,Νέα Ερυθραία-Νέο Ψυχικό.